Info om paraden, tid, rutt, regler och avgifter.

Datum för paraden

Stockholm Pride parade, Lördagen 5 augusti 2023.

Parad rutten

Starten 2022 kommer att ligga på Stadshuset, Norr Mälarstrand och startpunkten vid Kungsholmstorg. Paraden slingrar sig sedan den ca 4,3 km långa paradvägen genom centrala Stockholm, via Norr Mälarstrand – Hantverkargatan – Stadshusbron – Tegelbacken – runt Rödbodtorget – Vasagatan – Kungsgatan – Sturegatan – Lidingövägen till målet på Östermalms IP.

Karta

Anmälan & avgifter

Alla ekipage måste anmälas direkt till Stockholm Pride. Det behöver ni göra själva. Stockholm Pride tar ut en fordonsavgift för alla fordon som är med i Prideparaden. Avgiften är 2 000 kr om anmälan görs senast den 22 juli kl. 24.00.

Anmälan Stockholm pride

Ordningsregler och värdegrund

För att få delta i Stockholm Pride Parade måste ni följa Stockholm Prides värdegrund och Pride Parades ordningsregler. Vi har sammanställt dem i PDF-dokument som är enkla att skriva ut.

Ordningsregler
Värdegrund
Pride begrepp 

 

Frågor till Stockholm Pride & Go Pride 

Har du en fråga som rör något annat än anmälan till Stockholm Pride Parade är du välkommen att skicka den till parad@stockholmpride.org och har du frågor gällande ditt deltagande med ett ekipage som ni tänkt hyra så är ni välkommen att kontakta oss på info@gopride.se

 

FAQ